Software udvikling
Softwareudvikling udgør kernen i Eksponents forretning. Det er vores DNA og fælles fokus for designere, rådgivere og udviklere. Vi arbejder ud fra en bred tilgang til software, hvor gode processer, teamwork og tværfaglighed er vigtige forudsætninger for projekterne.
Udvikling

Typer af Software
Vi arbejder med to typer af softwareudvikling:
- Standardsystemer
Implementering, tilpasning og udbygning af standardsystemer. Fx CMS'er som Drupal og Umbraco - ofte som headless applikationer, hvor frontenden leveres af moderne frontend-teknologier.
- Specialudvikling
Direkte udvikling af forretningssystemer baseret på enten .NET eller PHP/Symfony. Fx systemer til forretningsunderstøttelse, integrationer, API'er selvbetjeningsløsninger og faglige communities.
Vi anser os for at være teknologi-agnostiske - Vi er derfor ikke gift med en bestemt teknologi. Det vigtigste er at finde en god tilgang til vores kunders problemer - Ofte er der flere måder at løse problemerne på og vælger ofte at opstille en række scenarier for de forskellige tilgange, så vi kan hjælpe vores kunder med at vælge den model.
Sammen med vores kunder vurderer vi derefter, hvad der passer bedst til opgaven. Hvis et behov ligger tæt op af et standardsystem, er det ofte den rette vej. Skal man bygge en løsning, som skal skræddersys til det specifikke behov eller processer, bør det overvejes at udvikle direkte på frameworket.
Integrationer og arkitektur
Eksponent bliver ofte valgt fordi vi er nogle af de bedste til at gennemføre komplekse integrationer og bygge de ting, der er svære, ambitiøse og forretningskritiske. Vi har mange års erfaring med at lave komplekse integrationer mellem systemer, da ingen softwareløsninger lever isoleret fra deres omverden.
Når man i en løsning har brug for data eller funktionalitet fra andre systemer, er det bydende nødvendigt, at integrationen bliver så solid som muligt. Yderligere er det vigtigt, at koblingen på samme tid bliver så løs som muligt, så man ikke risikerer, at ens eget system bliver ubrugeligt fx grundet en død harddisk i det system, man bruger data fra.
Om det er integrationer til økonomi- og betalingssystemer, CRM, MitID, kort og deciderede GIS-systemer, SOA-arkitekturerer eller alverdens import/eksport/synkronisering- scenarier, så har vi erfaring med det meste.
En fordel ved at have så meget erfaring i huset i forhold til komplekse integrationer og arkitekturopgaver er, at vi ved hvordan vi får den perfekte balance mellem lang levetid og den fleksibilitet som enhver digitalt orienteret virksomhed har brug for for at understøtte forretningen.


Headless, frameworks og frontend
Uanset om projektet er baseret på et standardsystem, eller om der er tale om specialudvikling, vil der i dagens webløsninger foregå rigtigt meget i browseren, og meget af vores arbejde foregår også her.
Der findes et væld af frontend-frameworks, og der kommer hele tiden nye. Der er mange ting, der spiller ind, når man skal vælge. Det primære kriterium bliver som regel defineret af projektets kompleksitet, så man møder opgaven med 'just-enough framework'-tilgangen. Vi vil helst undgå at bruge en rumfærge, når vi kunne have brugt en brevdue.
I den ene ende af skalaen har vi projekter, der er 'Single Page Applications' med meget avanceret funktionalitet i browseren, der kommunikerer med backendsystemer gennem JavaScript-frameworks.
I den anden ende af skalaen finder man almindelige responsive websites, hvor man bruger mindre frameworks til at løfte forskellige områder eller features på sitet.
Kontakt
Skal i have lavet noget lignende, eller vil i høre mere? Tag kontakt til os!
